Sunday, February 28, 2010

Uuuuu...Shetap!

Jumaat minggu lepas Adam balik kg..sebab nenda buat kenduri kekah azizi (uncle Adam) & kenduri Dr. Pakngah nak balik NZ. Hoho..Adam sgt suke bile kat kg sbb dia sgt2 bebas kat sane..Macam2 dia bole buat, main kucing, lari2 keliling umah, main tanah, g kebun atok..hurmmm..mcm2 sampai dia lupe nak makan minum!

Antara hari Sabtu & Ahad tu byk kali jugak Adam dibawak naik keta. Gi kedai, g anta lauk, g umah toknek..merata la dia naik keta. Sampaikan penah la bile Dr pakngah dukung, Adam demand nak naik keta..dia tunjuk kete sambil buat bunyi "brrrooooom broooommm"

Kamis aritu Dr Pakngah dah balik NZ, so dari epot tokdedi, nenda ngan maksu singgah umah nak tgk Adam. Adam yg mule2 malu pastu dah lame2 dia tunjuk la segala kepandaian dia termasuk amik sabun Belina..huhu Ape dia buat?? Dia cium sambil tunjuk2 kat atok.."ngiii" wangi dia ckp sabun tu..pastu dia gosok2 muka..kunun2 basuh muka..hehe

Time dorg nak balik, Adam eksaited psl ingat dia nak dia bwk sekali naik keta..sungguh perasan anak bujang mama nie..hehe Siap salam, babai, fly kiss bagai! Sebabkan dia nampak keta yg atok naik (myvi itam) so tiap kali ternampak keta myvi itam dia misti sebut "atok"! Same mcm dia nampak kenari merah, dia sebut "pak"= refer to pakngah yg selalu bwk keta kenari merah.

Ade time Adam sgt2 susah diajak mandi. Geleng2 pale, lari nyorok, nak nangis bile ajak mandi..tapi bile dah sampai bilik air dia la yg takmo benti main air. Bukak jer shower tu, dia hulur pale dia dgn slumber..mandi mcm org besa mandi..heeee

Satu kepandaian Adam yg sgt lawak skang bile terjumpa coklat atau gule2. Dia amik, pastu ckp "uuuu..shetapp!"

Wednesday, February 3, 2010

1 Tahun 9 Bulan Sudah

Wohohoho..seb baik mama ingat!!! Hari ni 3 hb..meaning Adam makin bertambah umur.

Masuk bulan nie Adam 1 tahun 9 bulan. Adam baru balik dari membeli sekeping tosei bersama abah. Skang sedang menjamu selera. Adam makan tosei/roti canai cicah kuah dal taw!

Adam dah banyak perkataan yg dia tau. Ade perkataan dia bole sebut penuh..ade yg dia amik yg last aje..mcm "kakak", "abang", "abah", "mama", "baby"..byk la lagi..

Hoooo..tau tak..bulan lepas mama buat cheese cake..Si Adam ni penah lak tetiba bangun pagi subuh mintak cheese cake..Dan mkn 1 slice..lelap la dia semula.

Mama skang agak sibuk..so xleh nak update selalu psl Adam..sowi yer..rasenye ade dkt 2 bulan kan x update..huhu..

Tapi kan..jap ek..nak iklan sket..kuang kuang kuang

masuk sini ek..

 

Muhammad Adam Afnan Copyright © 2009 Cookiez is Designed by Ipietoon for Free Blogger Template