Wednesday, November 18, 2009

Adam Busy Dengan Business

Adam baru balik dari JJ Cheras. Abah belikan Adam 4 buah keta match box..Tapi tak keta sgt la..ade lori simen, keta bomba, jentolak (Dr. pakngah..ekekeke) dan lori eskem. Adam suke dpt keta kecik2 tu..sampaikan mama ngan abah pegang pun xbuleh. Cepat jer dia rampas dari tgn..huhh

Tadi sebenarnya abah bawak g opis Belina kat Cheras sebab abah ade projek design flyer, bunting dan biskad untuk Belina Cosmetic. Very honoured sebab director dia suh abah designkan untuk dorg. Hopefully akan ade lagi projek2 in the future. Leh dapat barang free lagi..weee...mama suke bab2 barang free nie..kehkehkeh

Adam pun dah buat opis tu macam second home dia..merayau aje kejenye..pastu tadi directornya kasi lagi Adam cokelet duit syiling..aritu dah bg..td dapat lagi..hihi

Ini koleksi Adam yang ade skang..ade plak sebijik lagi takde dlm gambar..ntah mane Adam letak..tak banyak mane pun..ade 10 bijik jer..


Ini beli baru tadi..comel kan???
Ini plak gambar lame..ade kot dekat sebulan lepas. Kat JJ Seremban 2Wokey lah..meh nengok aksi Adam main kapal tebang..ini pun kegilaan Adam..ngan kapal terbang dia..
video

video

Oklah..mau titun..baibai..nite nite

Wednesday, November 11, 2009

Citer Apa plak nih

Pakngah Adam dah ade kat Kg Semerbok. Sabtu lepas dia sampai. Adam g jemput dia kat epot.. Pastu terus balik kg.

Sblm tu nak ckp gak la..mama dgn pertolongan makyang Ida roda buat 3 bijik kek (2 cheese cakes, 1 choc cake). Hari ni pengabisan Adam mkn cheese cake..dia suuuke sgt cheese cake. Sib baik mama dah pandai buat..kalu x kopak duit abah kene beli kat secret recipe.hihihi

Pagi2 Adam bangun tido Adam tolong pasang lego. Pakngah beli lego byk sgt. Sgt2 byk tapi sehari tu jer pasang dah hampir sumer siap. Tinggal kete katak waksegan ngan feri jer xpsg lagi sbb pakngah nak pasang sndr. Kalu nk tgk gmbr lego pakngah kat sini ek.



Ade biter xbaik..wuuuu..smlm mama dah potong rambut Adam yg pnjg itu. Mama pun xtau apsal mama potong..ala2 tindakan luar kawalan..pastu tgk rambut Adam dah kontot mama nyesal...wuuuu..rambut Adam dah xcantik lagi..wuuuuu

Owhhh..luper nak update. Ibu Riff bgtau ade PONEY sale kat atrium SACC Mall Shah Alam. Mama tak pegi kot..kikiki

Thursday, November 5, 2009

Beli Ape Plak?



Atas nie gambar Adam bile dah sampai umah pas g klinik.


Smlm g beli barang buat kek. Sebenarnya mama plan nak buat cheese cake, chocolate cake & nak try chocolate indulgence cake. Tapi ade bahan xde kat kedai tu (ntah2 ade..mama yg xtau..heee). So akan buat 2 cheese cake lah + chocolate cake. Cheese cake tu yg satu lagi nak bg Dr pakngah Adam yg nak balik Sabtu nie.

Jauh kan g beli barang buat kek? Sebab kat sini murah..bayangkan philadelphia cheese tu kalu kat jayen ker..250g RM10.99..kat sini 500g RM10.90 aje.. Macam2 barang ade kat sini dan murah2 jugak la.

Penimbang..beli kat kedai yg jarak 4-5 pintu dari kedai beli bahan kek td. Kedai kek yg ini pun ade jual bahan buat kek tapi mahal..bukan sket2..maun hengget2 gak la bezanya..cume ade penimbang yang RM13.60 kat sini. Jadilah..lagipun penimbang mama dah diselamatkan Adam beberapa bulan lalu.hihihi

Hurmmm..sedapnye makan cheese cake..Adam pun suke mkn kek ini..Nak buat petang kang la sebijik..hihihi

Tuesday, November 3, 2009

1 thn 6 bulan

Hari ni umo Adam masuk 1 tahun 6 bulan. Woowwww..anak mama makin besar..makin nakal..makin byk ragam!

Dah 2 bulan g klinik..arini ade appointment. Timbang naik 2oog jer..kuang kuang kuang..sipi2 jer nak masuk line kuning.

Pastu kene cocok. Meraung la dia..tapi kejap jer..kuar jer dari bilik inject tu terus diam. Dalam kete..terus tido.

Yang geli hatinye lebih kuang kol 3 ptg tadi dia nak nenen..baringkan dia sebelah kiri so terhimpit la tgn yg kene inject tu..nanges xbenti2 dia. Pastu buat mcm sakit sgt la..gerak sket mula la merengek..angkat tgn setat la dia nak nangis..kesian..sakit sgt agaknye dia.

TAPI..dah nak senja keadaan kembali normal dan dia pun dah ligat balik. Suh tepuk tgn pun dia leh tepuk kuat2..tak mcm petang td..tepuk sebelah tgn..hahaha


Owhhh..ari Sabtu ni Adam nak g amik pakngah kat epot..weeee

Sunday, November 1, 2009

Aqiqah Farish


Mbammm pipi dia

video

Tadi pegi kenduri Farish kat Kg Lambar, Labu.

Adam mcm biase buat spot check umah org.. dari hall smpai la ke dapo dia redah.

Aduyai..malu mama ngan abah.

Ramai la geng2 nenek Farish ckp.."beso la tu..budak baru dapek kaki.."

kikiki..

Takleh nak lepak umah Farish lelame..makin byk tmpt di spot check si Adam ni nanti..
 

Muhammad Adam Afnan Copyright © 2009 Cookiez is Designed by Ipietoon for Free Blogger Template