Tuesday, October 27, 2009

Sedikit Iklan

Adam sedang main dgn abah waktu ni. Dia hanya berpempes & baju sahaja. Suar..dia suh bukak..xtau nape..rimas kot. Tadi pas mandi mama pakaikan sleepsuit..sbb bj jenis tu kaki bertutup..memule dia ckp "shush"=shoe..lame2 dia pun rimas..tukarkan la bj tido yg lengan pendek. Satu hal lagi Adam nie..rimas pakai bj lengan panjang..aduyaaaai.. Kang dia suh senseng sampai lengan..haha

Ajak Adam main sorok2..sgt best..dia pandai dah skang nie..sampai penat kite dibuatnye..dia menten jer nak main lagi.

Owh..korang tgk x iklan coca cola terbaru? Alaaa..yg org itam tu. Kalu Adam nengok iklan tu cepat2 dia g jauh dari TV..hihihi..penakut betul budak bujang sorang nie.

Tadi ajak abah pegi carik pempes Adam..sebab dah nak abis. Gi cari kat myMYDIN yg baru bukak kat Kota Serimas. Ok la rege huggies dry..RM32.90..Rege kat Giant RM44 tau tak! Not bad myMYDIN nie..pas ni buleh la beli belah kat sini plak..murah la banding ngan jayen tuh. Pastu g plak Family Store kat area2 situ gak..pun murah huggies dry.. RM31.90.. Tapi sebab dah beli 2 pek kat MYDIN so xde la nak beli lagi..tunggu la bulan depan ker..

Untuk pengunjung sumer..leh la g nengok kedai online mama Adam.. Produk penjagaan kulit dari Belina New Zealand. Sabun susu kambing yg sgt lain dari yg lain.. belina2u.blogspot.com

little-trees2u.blogspot.com kat sini pun best..ade mcm2 bau & kaler pokok kecik comel sesuai utk mewangikan rumah, pejabat, kereta, etc..

Oklah..mau ajak Adam gosok gigi.. :D

Goodnite..

Friday, October 23, 2009

Adam Sakit

Lamenye tak hadpet pasal Adam..sibuk sket skang nie mama..

Adam dari Rabu dia xsehat. Cirit birit..kesian dia..Tak tau kalu salah mkn ker..sbb Adam xmkn pun..Ari kamis masih cirit birit pastu gi jumpe doktor. Doktor ckp Adam demam sket tapi mama cek ok jer..xpanas. Ari kamih tu jugak abah pun kene cirit birit..salah mkn kah? Mama ok jer..

Pastu mlm tadi dlm kol 2.30 Adam muntah..alamak..cuak jugak la mama..Tapi pagi tadi dia dah ok..main pun macam biase..asik2 main kapal terbang dia..hihi

Adam 1thn 5 bulan dh pandai ckp..kikiki..kalu dengar dia ckp kelakar..paling pandai ckp nak minum.."nak nomm.."kalu panggil dia suh gosok gigi cepat jer dia g kat bilik air.. Kalu ckp "go was ur hands" melulu jer dia g sinki dapo.."washhh..wassshhh" dia ckp..haha

Ok la..sekian utk minggu nie.. Lagi 2 minggu Dr pakngah Adam balik..weeee..bwk menan Adam byk2 yer..haha

Thursday, October 15, 2009

Main Sorok2

Sibuk la mama skang..aduyai..

Erm..ape ek perkembangan Adam skang?

Selain sgt degil, nakal, kuat menyepah barang..Adam makin manje.. sket2 nak kene cium tapi itu kalu time nak manje2 dia datang la..kdg2 tetibe jer sorong pipi dia mintak kene kiss..hehe

Kalu mintak nak kiss pun cepat aje dia kiss kite..siap bunyi "mmmmm..." same la kalu suh dia salam kite..Adam dah pandai salam sejak2 raye aritu.. "mmmmm..." kalu dia salam kite pastu letak tgn kite tu kat pipi dia..hihi

Owh..lagi satu Adam dah pandai main sorok2..kikiki..kan main penat mama main sorok2 ngan Adam..klakar la kalu diingat2 main sorok2 dgn dia...

Ok..mahu tido..good nite

Monday, October 12, 2009

@ KLCC Park

Edisi tertunda berminggu-minggu..kasi panas same itu makyang ida roda..huarhuarhuar

cak cak cak

usha girl..tp girl ni tidak berminat.. :(








The best part Adam main kat tempat ni kejap aje..pastu sibuk nak main kat rumput.. heyyy..apara
Pastu jalan2 lagi sampai jumpe tempat mandi plak..lagi la dia gerammmm
tapi mama tak kasi mandi sebab xbawak baju spare..

Saturday, October 10, 2009

Dah Pandai Ape?

Skang umo Adam dah 1 thn 5 bulan. Wah wah wah..makin lasak, makin degil..wakakaka

Berjalan dah laju..dah bole lari pun..paling suke main kejar2.."te..ja..te..ja.." tu dia la ckp kalu mcm tu..kunun2 nak kejar org la..hihi Ckp pun boleh la sket2..and dia paham kalu bg arahan "adam, amik enpon mama..bg mama" haaa..nnt dia amik and bg kat mama dia..pandai kan?

Kalu dia kene marah, muka masam, tunduk pastu ngamuk nak cakar muka kite or amik spek. Senang aje nak kasi dia cool down..peluk dia pastu ckp "saaaayang anak mama..meh mama kiss dia"..kiss la byk2 kali..kdg2 baru sekali kiss dia dah cair...hihihi

TAPI, walaupun dia dah faham arahan, dia buat2 xpaham kalau kite kate NO. Sbb..dia sgt degil la..

Wednesday, October 7, 2009

Lipstik Mama

Tgk la si Adam nie..dah rupe alien dah haaaa...




Sgt seronoklah dia maen lipstik mama yang sebatang tuh..lipstik tu plak lipstik hadiah hantaran kawen dulu..wuuuu..

Tp sgtlah bersyukur sbb dlm bekas tu ade 4 btg lipstik, 1 lip balm, 1 lip liner..sib baik yg lain xdipunahnye..

Ekceli mase ni mamanye terlelap kejap..tak sangke la plak Adam capai bekas yg ade atas meja tu..patut la dia senyap jer..dah jumpe bende besh!

Adam...oh Adam...bushyuk..mama sayang..

Sunday, October 4, 2009

Cari Makanan @ Berjaya Times Square

Lapar...sebab..lum mkn tengahari..hihi So g ke Berjaya Times Square la nak mkn kat Hartz Chicken Buffet. Makyang citer mkn kat sane RM17 satu kepale..leh mkn byk mane yg ko suke..Cari2 kedai tu tgk2 dah tutup..hahaha

Sambung citer jap lagi la eh..layan gambar Adam nagn Dafi nie dulu..hihi


Lepas mkn..kat ground floor tu ade pekebenda ntah..nyanyi2..rase2nye KRU Production yang kelolakan.. Tak banyak mane pun artis yang ade..Adam AF, Fafau, Ryzal Jelatang, Fimie, KRU. Nak amik gambar ngan Yusri tapi cepat bebenor dia blah..Si Dafi ni la laya orang amik gambar..
*****

Sambung balik la..

Dah Hartz Chicken tutup, g la Wendy's..sbb tak penah mkn lagi..


Kecik kan naget tuh..besar sket dr 50sen

Fish bege abah

Chicken grilled bege mama







1st bite mama..sgt la xsodap..sbb masin! Takyah g lagi la..mcd lagi besh la
 

Muhammad Adam Afnan Copyright © 2009 Cookiez is Designed by Ipietoon for Free Blogger Template