Sunday, December 27, 2009

Update Baru Tentang Adam

Adam ade perkataan baru.."esho" = lets go.. Dia akan apply perkataan nie bile naik kete..kete dah stop, abah dh tarik henbrek..dia pun ckp la.. Selain tu, kalu dia tumpahkan air, kite suh lap dia akan cari kain..tak kire la kain ape pun..asalkan kain kang dia lap la air yg tumpah tu. Kalu dia mkn..mcm buah ker..biskut ker..dah xabis dia akan bg kat kite..kalu kite xnak, kite suh dia buang nnt dia buang dlm bakul sampah..hehe

Smlm mama buatkan Adam cheese cake..Adam mmg suke sgt ngan cheese cake..Aritu dah janji dgn dia nak buatkan cheese cake. Tgh dia khusyuk main2, mama borak2 ngan dia..kate mama nak buat cheese cake, terus benti main.."cheeessh" Adam sebut.

Hamster Adam yg 4 eko tu masih idup lai..walaupun dipicit2 dek Adam nie..penah la jugak 2-3 kali hamster nie terlepas dr cage dia gara2 Adam..sib baik la mama ni cekap bab tangkap2 nie..Kalu abah, kompem hamster dah selamat bebas. Adam panggil hamster "haaaamshe"

Saturday, December 12, 2009

Tambah Lagi 2








Hehehe..semalam abah ngan mama belikan 2 ekor hamster lagi tuk Adam..hihihi..baru seronok byk2 kan?

Roborowski nie hamster paaaling kecik. Aktif, tak gigit, pembersih. Senang nak jaga dan sesuai utk orang yg malas mcm abah ngan mama..hihihi

Tapi yang xsyioknye robos nie same aje rupenye..xde kaler lain dah..so mmg payah nak camkan dorg nie..

Hrmmm..nama pun xkasi lagi..mama nak letak nama "choco, brownie, casey,..1 lagii xtau.."

Thursday, December 10, 2009

Hobi Baru Adam






Jeng jeng jeng..tgk yer..


video

video

Geli tak tgk?

Hehehe..comel taw..roborovski hamster utk Adam..RM30 2 ekor..sekor RM18.
Beli kat kedai kat BB Salak Tinggi petang td..Adam suke..
tp hamster ni xsuke dia..sbb tiap kali Adam dtg, dia nyorok lam gelongsor sunway lagoon dia..

Sowi yer..gambar xbape nak clear..hamster Adam ni lincah sgt..xsempat nak amik gmbr..laju jer dia lari ke sana ke sini.

Mahal gak belanja nak beli hamster nie..

RM30 - hamster 2 ekor
RM60 - kandang
RM15 - bola hamster
RM12 - bekas minum
RM9 - kayu
RM10 - jamban
RM7 - pasir
RM8 - mineral stone
RM14 - makanan
RM5 - vitamin
RM5 - syampu

TOTAL : RM175

Adam dah ade hobi baru..pasni puas la mengangkut bile nak balik kg/jb..hihihi

Wednesday, December 9, 2009

Pergi Tak Kembali

Mama dapat SMS dari tokdedi kol 3.34am 8 Disember 2009.."Nenek kundo dah tiada mlm tadi jam 1pg 8. Dec 09 kebumi jam 11 pg"

Pagi..abah tak jadi ke opis la..sbb nak balik kg. Tapi sebelum tu amik makyang ida roda kat ERL Salak Tinggi. Sampai sana..ramai sangat orang yang ziarah..adik beradik tok dedi sumer balik..yg belum sampai Pak Pok aje..dia jauh kat Sabah.

Nenda mandikan jenazah onyang Adam yang bernama Kamariah bt Moksim. Actually onyang berketurunan darah Cina..mase kecik dia diberikan kepada keluarga Islam. Alhamdulillah..

Adam seperti biasa..tak tau apa2 lagi..yang dia tau main aje kat sane..berlari2..turun naik tangga..

Paling sebak masa tok dedi buat pengumuman..sgt sedih la mama dengar tok dedi berucap teresak2..

Mama sempat cium pipi nenek mama buat kali terakhir..sejuk aje pipinye..wangi..mukanye tenang aje..

Allahyarham baru aje menjalani pembedahan membuang tumor di kepalanye..tapi dah masenye sampai..redha aje lah..

Kepada pembace..sedekahkan lah al-fatihah untuk nenek mama Adam nie yer..

Al-Fatihah..

Thursday, December 3, 2009

Blog Dah Bersawang Spiderman

Adam dah setahun 7 bulan harini. Dan betapa lame sungguh mama tinggalkan blog Adam nie..dah bersawang..spidermen pun banyak dah haaa..ish ish ish..

Adam Afnan..(Adam akan angkat tgn dia) amik mama banana.. Dia pandang la memacam ikut tgn mama arah ke mane..tp dia xtau pun ape..alih2 dia sengih jer..haha Menyanyi dah pandai dah.. Lagu black eyed pea tu..ape ek..yg boom boom boom tu..Adam ikut nyanyi same.. Lagu Stacy pakai buang a.k.a pempes..hehe "kenapa bah kau berubah"..Adam nyanyi baa baa baa..cute aje dia nyanyi.. Lagu Lady Gaga Poker face tu pun dia tau nyanyi!

Skang Adam dah kenal sgt dgn 7-11. Nampak aje 7e dia ckp "nak nomm" maknenya dia nak mkn.. Adam ni nak mkn, nak minum..sumer ckp nak nomm..hehehe So abah beli la eskem..dia suke mkn eskem..

Adam pun dah pandai tunjuk "nose", "ear", "tummy", "hair", "teeth", "palm". Pasni nak beli lagi la flash card, kejap aje dia dpt tangkap kite ajar gune flash card.

Twiggies vanila kegemaran Adam. Skang makanan ni sentiasa stand by kat umah. Selain tu kalu cheese cake pun dia suke mkn..1 slice tu dia bole abiskan..kalu kite ni muak dah mkn..dia suuuke la sgt..
 

Muhammad Adam Afnan Copyright © 2009 Cookiez is Designed by Ipietoon for Free Blogger Template