Sunday, April 11, 2010

All In One

Wallawei..apakah bende kaler biru itu? Hihi..ini mebe hadiah hari lahir Adam yg ke 2 bulan depan. Advance betul abah beli hadiah..


Batcar tidak dilupekan ;)

Jauh benar mencari tricycle..sampai tesco Mutiara Damansara. Sebab kami ikut abah g jumpe orang. Alang2 g la sane sekali.
Singgah the curve, mama try makan blackpepper beef paratha dari hotandroll. Not bad la rase. Bole beli lagi nnt..
**

Jumaat baru2 ni kami balik sekejap ke kampung mama sebab nak g amik saman2 yang dibuat oleh orang yang sangat2 tidak bertanggungjawab. Ko tunggu la nnt..harap2 lepas ni kene la tangkap! Disebabkan sekejap sgt kat kampung, Adam menangis2 mase balik sebab dia belum nak balik lagi. Kesian..tak puas lagi main.
Sampaikan esoknya dia termimpi2 atok!
**
Adam yang suke main bedak. Habis setabung bedak mama..
**


Ini baby hamster Adam. Ade 5 ekor sumer. Dah dekat 3 minggu dah. Dah pandai makan sendiri.

Wednesday, March 24, 2010

Pengubat Rindu

Ini la dia gambar-gambar Adam yang terbaru..dah besar kan?

pesen ala2 superman..suar pakai dua lapis dari mlm!

itu tgn "peace"

pagi yg lain

dipakse amik gambar..haha


ooopppss..ade butterfly plak..hehe

pakai baju

dah siap!



sekian.
wassalam

Saturday, March 20, 2010

Magik!

Jeng jeng jeng..

berita yang bole dikatakan agak baik

selama nie jarang upload gambar Adam..sbb xleh transfer ke lappy..
kesian..

harini..ntah nape..dgn semangat mama cari semula kabel tipon mama yg terbaru (beli lame dh tp xpenah try kabelnye). Tak penah try sbb dipikirkan bole gune kabel tipon yang lame..

bile gune kabel lame tu asik2 la dia xdetect ade connection..so mcm hampa la bila dah beli tipon baru tp xleh nak upload gambar

harini yg ajaib, jumpe aje kabel baru try..bole la pulak..tu yg best tu..

so terasa mulai mlm ni sampai mlm esok mcm nak amik baaaaanyak2 gambar Adam. Adam skang kalu amik gambar dia buat "peace" ok!

Citer dah basi seminggu..cik Ina Adam dah kawin minggu lepas. Gambar tgk sini yer : CIK INA

Sunday, February 28, 2010

Uuuuu...Shetap!

Jumaat minggu lepas Adam balik kg..sebab nenda buat kenduri kekah azizi (uncle Adam) & kenduri Dr. Pakngah nak balik NZ. Hoho..Adam sgt suke bile kat kg sbb dia sgt2 bebas kat sane..Macam2 dia bole buat, main kucing, lari2 keliling umah, main tanah, g kebun atok..hurmmm..mcm2 sampai dia lupe nak makan minum!

Antara hari Sabtu & Ahad tu byk kali jugak Adam dibawak naik keta. Gi kedai, g anta lauk, g umah toknek..merata la dia naik keta. Sampaikan penah la bile Dr pakngah dukung, Adam demand nak naik keta..dia tunjuk kete sambil buat bunyi "brrrooooom broooommm"

Kamis aritu Dr Pakngah dah balik NZ, so dari epot tokdedi, nenda ngan maksu singgah umah nak tgk Adam. Adam yg mule2 malu pastu dah lame2 dia tunjuk la segala kepandaian dia termasuk amik sabun Belina..huhu Ape dia buat?? Dia cium sambil tunjuk2 kat atok.."ngiii" wangi dia ckp sabun tu..pastu dia gosok2 muka..kunun2 basuh muka..hehe

Time dorg nak balik, Adam eksaited psl ingat dia nak dia bwk sekali naik keta..sungguh perasan anak bujang mama nie..hehe Siap salam, babai, fly kiss bagai! Sebabkan dia nampak keta yg atok naik (myvi itam) so tiap kali ternampak keta myvi itam dia misti sebut "atok"! Same mcm dia nampak kenari merah, dia sebut "pak"= refer to pakngah yg selalu bwk keta kenari merah.

Ade time Adam sgt2 susah diajak mandi. Geleng2 pale, lari nyorok, nak nangis bile ajak mandi..tapi bile dah sampai bilik air dia la yg takmo benti main air. Bukak jer shower tu, dia hulur pale dia dgn slumber..mandi mcm org besa mandi..heeee

Satu kepandaian Adam yg sgt lawak skang bile terjumpa coklat atau gule2. Dia amik, pastu ckp "uuuu..shetapp!"

Wednesday, February 3, 2010

1 Tahun 9 Bulan Sudah

Wohohoho..seb baik mama ingat!!! Hari ni 3 hb..meaning Adam makin bertambah umur.

Masuk bulan nie Adam 1 tahun 9 bulan. Adam baru balik dari membeli sekeping tosei bersama abah. Skang sedang menjamu selera. Adam makan tosei/roti canai cicah kuah dal taw!

Adam dah banyak perkataan yg dia tau. Ade perkataan dia bole sebut penuh..ade yg dia amik yg last aje..mcm "kakak", "abang", "abah", "mama", "baby"..byk la lagi..

Hoooo..tau tak..bulan lepas mama buat cheese cake..Si Adam ni penah lak tetiba bangun pagi subuh mintak cheese cake..Dan mkn 1 slice..lelap la dia semula.

Mama skang agak sibuk..so xleh nak update selalu psl Adam..sowi yer..rasenye ade dkt 2 bulan kan x update..huhu..

Tapi kan..jap ek..nak iklan sket..kuang kuang kuang

masuk sini ek..

Sunday, December 27, 2009

Update Baru Tentang Adam

Adam ade perkataan baru.."esho" = lets go.. Dia akan apply perkataan nie bile naik kete..kete dah stop, abah dh tarik henbrek..dia pun ckp la.. Selain tu, kalu dia tumpahkan air, kite suh lap dia akan cari kain..tak kire la kain ape pun..asalkan kain kang dia lap la air yg tumpah tu. Kalu dia mkn..mcm buah ker..biskut ker..dah xabis dia akan bg kat kite..kalu kite xnak, kite suh dia buang nnt dia buang dlm bakul sampah..hehe

Smlm mama buatkan Adam cheese cake..Adam mmg suke sgt ngan cheese cake..Aritu dah janji dgn dia nak buatkan cheese cake. Tgh dia khusyuk main2, mama borak2 ngan dia..kate mama nak buat cheese cake, terus benti main.."cheeessh" Adam sebut.

Hamster Adam yg 4 eko tu masih idup lai..walaupun dipicit2 dek Adam nie..penah la jugak 2-3 kali hamster nie terlepas dr cage dia gara2 Adam..sib baik la mama ni cekap bab tangkap2 nie..Kalu abah, kompem hamster dah selamat bebas. Adam panggil hamster "haaaamshe"

Saturday, December 12, 2009

Tambah Lagi 2








Hehehe..semalam abah ngan mama belikan 2 ekor hamster lagi tuk Adam..hihihi..baru seronok byk2 kan?

Roborowski nie hamster paaaling kecik. Aktif, tak gigit, pembersih. Senang nak jaga dan sesuai utk orang yg malas mcm abah ngan mama..hihihi

Tapi yang xsyioknye robos nie same aje rupenye..xde kaler lain dah..so mmg payah nak camkan dorg nie..

Hrmmm..nama pun xkasi lagi..mama nak letak nama "choco, brownie, casey,..1 lagii xtau.."
 

Muhammad Adam Afnan Copyright © 2009 Cookiez is Designed by Ipietoon for Free Blogger Template