Friday, January 2, 2009

Air kolam sejuk?

adam gebon :-)yang ni Adam suke :-)

yang ni pun best

hoho..sejukkkkk

oh no no no no

1 Jan 2009..first story year 2009..

Adam gi kompleks kejiranan Perbadanan Putrajaya Presint 9 semalam. Ape ade sane? Ade kolam mandi. Ramai bebudak mandi sane. Yang paling penting masuk free.hehe

Aduyai si Adam Afnan ni. Baru celup kaki dia kat air tu dia dah meraung. Meraung macam orang kesakitan. Ish..malu plak gasenye..

Kejap2 try lagi celupkan kaki dia..mmg la dia ni takut air sejuk. Selalu kat umah mandi air suam. Ngengade la Adam ni tau! Last2 bile nak celupkan kaki dia dah standby..kaki dibengkokkan, tangan lak paut pada kite. Dia taknak turun..hehe

Bawak gi playground plak sbb dia xmo mandi..amboi..kan main lagi dia suke. Tapi Adam lum leh jalan so xleh main yer.

Penat nengok anak orang mandi..anak kite plak nangeh2 takur air. Last2 gi makan kat kedai seberang jalan. Pastu tetibe mama dapat sms kate tokdedi nak dtg umah.

Pas mkn gi beli apam balik, pastu sampai umah sapu2 umah lebe kuang. Dah sapu2 sampah gi kedai mamak kat bawah tu nak beli murtabak. Tgh tunggu murtabak siap tetibe mama dah nampak kembara ijau mai..kan men laju lagi tokdedi bawak kete..pastu leh terlepas simpang lak..hehe Kene u-turn, same la ngan kete abanja tok ayah..hehe

Kat umah Adam buat hal. Sebab dah kene marah ngan tokdedi, dia pun majuk. Sebenarnye dia ni ngantuk tp bile dengar sore2 owang gelak2 dia xmo tido. Bile seme orang dah balik baru la dia lelap sampai kol 8 dia tido.

Dah masuk 2009..rase mcm baru aje Adam kuar dari peyut mama..

Adam Afnan bucuk shayang mama..

3 comments:

nueeunlimited on January 2, 2009 at 3:20 PM said...

huish nmpok tul ketakutan adam.keh3x...muko cuak jo. kono g wetworld yg ado gelongsor la plok pasnih...

idatazira on January 2, 2009 at 7:04 PM said...

adam nih xleh kono maghah... cembeng yo deh. heh. wek :P
sib bek comel

adamafnan on January 3, 2009 at 6:42 AM said...

haah la..wetworld ae paneh..tp kono bayar..hehe

adam sensitip la..sbb tu xleh kono maghah.. :-)

 

Muhammad Adam Afnan Copyright © 2009 Cookiez is Designed by Ipietoon for Free Blogger Template