Sunday, May 3, 2009

Birthday Adam


3 Mei 2008 *************************************** 3 Mei 2009
Happy Birthday Adam!!! Adam dah besar..dah 1 tahun. Mama rase mcm kejap aje anak mama ni dah setahun.

Adam sambut birthday kat kg mama @ umah nenda. Buat kecil2an jer..simple sesangat.

Tengahari nenda masak lauk ayam..nyum nyum..sedaaaap. Toknek, nekwan makan tengahari kat sane same. So sepatutnye acara mule kol 3pm tp sebab toknek nak balik cepat, so lepas lunch tu toknek bace doa selamat. Dan dengan rasminye acara Adam pun bermula. Tapi xpotong lagi kek besdey..cume potong kek coklat aje.

Pastu Wanlong & Cik Ina sampai so Adam pun potong birthday cake yang abah beli kat King's Giant Nilai. Haaa..citer pasal King's nie mama tak puas ati sket kat staf situ. Sebabnye mama mintak tulis "Adam 1 tahun", xkirelah kalu tulisan tu sumer capital letters ker, tahun tu jd "thn" ker..janji tulis "Adam 1 tahun". Silap buak tu gak la sbb dia xbg kertas so mama bole tulis & dia just salin aje ape yg mama tulis.

Agak menghairankan la sbb dia amik sekeping plastik (plastik yg bese lilit kat tepi kek kalu beli slices tu). Pompuan tu tanye mama, "taknak tulis happy birthday ker?". Mama ckp xnak..nak tulis Adam 1 tahun. So dia pun amik la kon yg kaler merah & dia pun tulis la atas plastik tu. Dak tu tulis "ADAM 1th". Aduyai..fail betul la budak nie..geram la gak bile dia tulis "th" tu..xkena betul..ish..xsekolah gamaknye dak nie!
(kek ni 1 kg tau..kek oren)

Selain kek, mama buat kek coklat, spageti & goreng naget & kentang wedges. Itu aje la..simple sesgt..gpun Adam kecik lai..dia pun ntah tau ntah tak dia besdey aritu..hehe

Belah petang plak kak Qish, Irfan, makngah & pakngah datang. Kak Qish makan naget byk..pastu marah2 nenda Adam sebab pandang/ckp dgn dia..sombong plak kak Qish nie..hehe

Hadiah Adam..baaanyak jugak..hehe tq yer..kak Qish, Cik Ina, Makyang, Makwan, Wanlong bg Rm20, tok dedi kasi t-shirt Sabah, ibu riff (tp hadiah lom sampai..heee)

Pas kak Qish seme balik umah..Adam pun siap2 nak balik Sepang..uhhggg..jalan jammed dari Kg Batu tahu? Tak jadi hntr makyang blk.. :-(

Makyong Jamila, Pakngah Adib, Tok Ayah & Makwan..potong markah yer..sebab tak hadir..hehe tapi takpe..sbb dah bg t-shirt upin ipin & duit seploh hengget..hehe

Adam dengan birthday presents..

Baju tido Cik Ina kasi..+ baju belang2 kat atas tu

Adam main hadiah dr kak Qish

Kek coklat mama buat

Kek oren abah beli
(arrghhh..ADAM 1 th)

Tq pada yang hadir..tahun depan kasik hadiah lagi...hehe

Anakku sayang..moga jadi anak yang soleh..sihat membesar bagai johan..
mama, abah saaaaaayang Adam Afnan sangat2..mmmmuaaahhhh

3 comments:

idatazira on May 5, 2009 at 6:31 PM said...

budak adam ni, bulat.

muko cm gengster sket skg.
dulu muko inesen ;p

adamafnan on May 5, 2009 at 8:59 PM said...

gengster cumil..hehe

nueeunlimited on May 6, 2009 at 9:03 PM said...

betul3x...pndgn mata pon sgt tajam. mcm mau mkn owang. wakakakah...

 

Muhammad Adam Afnan Copyright © 2009 Cookiez is Designed by Ipietoon for Free Blogger Template