Sunday, July 5, 2009

Malam Adam

Sebelum tido nih mama terase nak coretkan sesuatu pasal Adam. Untuk pengetahuan semua, Adam waktu nie sedang main2 dgn abah & sambil2 tu intai2 tv tgk iklan.

Jumaat lepas makyang Adam dtg umah. Nak buat cheese cake kununnye..tp mama yg buat byk lah..dia hancurkan biskut oatmeal aje untuk base cheese cake tuh. Jap ek..skodeng blog dia nak amik gambo kek yg sgt lazat itew..




Adam sgt rancak bermain waktu nih..ntah pukul bape dia nak tido. Esok ade appointment kat klinik untuk check up bulanan. Kul 9am ok Adam. Nnt jd mcm yg lepas2..kene kejutkan dia. Pastu kang dia buat akal dia..mate pejam tapi ckp "chico..chico.."

Perasan mama lah kan..Adam skang mcm nak bercakap. Lagipun ade org kate..lambat berjalan tp ckp cepat. Ntah la.. Skang Adam sgt pandai main caaak caaak. Dia lindungkan muke dia dgn buku ker..teddy bear ker (ehh..boy pun ade teddy bear??) laptop ker..pastu dia tinjau sket..pastu ckp "taaak" ekekeke..

Petang td abah mama bwk Adam main gelongsor. Sebab aritu makyang dtg tgk Adam main gelongsor bantal. Pdhal dia xpenah tgk org main gelongsor. Suke sgt dia..sampai xmo balik..

Adam tgh main batcar dia yg kaler itam itew..bising..dgn hon dia..




Sejak dua menjak ni Adam suke sgt tiru ape yg kite buat. Ni tgh sibuk nak pakai kasut dia. Aduyai..kang xdpt pakai xpasal2 dia nanges. Kalu masuk lam kete, dia la yg sibuk nak psg ekon. Enjin kete dah mati tgn dia la yg dulu nak bukak pintu. Kalu dalam kete dia sgt serius tgk kete..petrol pum..& traffic light.

Okies la ek..slamat mlm sumer..mimpi indah..muaaaahss

0 comments:

 

Muhammad Adam Afnan Copyright © 2009 Cookiez is Designed by Ipietoon for Free Blogger Template