Saturday, April 25, 2009

Hujung Minggu Adam


Hi all..ape kabar? Adam sehat2 aje..alhamdulillah..
Semalam (Jumaat) makyang Adam datang umah. Sebab dah janji ngan mama nak amek marble birthday cake (ade ker name kek cenggini?).

Adam seronok bile ade orang kat umah..sebab jarang2 sgt ade orang lain selain mama ngan abah.

Hari Sabtu pas bekpes roti canai abah ajak g mandi pool kat P9. Sepatutnye pegi petang Jumaat tapi sebab abah lik lambat so agenda postpone. Mama teruja nak test pelampung baru tuk Adam..hehe

Sampai kat pool tu orang memang dah ramai tapi masih ade port untuk Adam..weee..almaklumlah, kalu sesak kat dlm pool tu kang payah lak..pelampung Adam besar gabak!hehe Adam gune pelampun tu kejap aje..pastu dia nanges nak main kat lantai yang berair tu..ape la Adam nie. Tgk la Adam main air..
video

Pas abes mandi, Adam siap gi minum kat kedai seberang jalan. Makan apam balik yang nipis tu. Pastu gi Alamanda abah ajak. On the way nak ke Alamanda Adam tido..mebe penat swimming. Kat sane tak beli ape2 pun..just cuci2 mate & soping tingkap aje. Tengah jalan2 nampak lagi train yang kene masuk coin tu. Masuk la dua keping syiling 50sen. Adam pun main sambil pusing2 stereng. Macam yer yer aje dia bawak train. Dah syiok maen dah tak nak turun plak. Aduyai..sampai nanges2 dia. :-(

Adam dah nanges2 kami pun kuar ler dari Alamanda..gi cari makan plak sebab dah tengahari. Abah lanje makan kat Taman Warisan Pertanian. Makyang ngan mama ode air suam & nasik ayam, abah just minum ABCDEF (hehe) & sate Hj Samuri. Nyum nyum nyum..

Dah kenyang buat ape lak? Balik ler..sebab makyang nak balik dah..en otomen kang tunggu lame plak.hehe

Itulah saje ektibiti Adam minggu nie..
Mari layan picas pulak..


Itu saje..daaaa

2 comments:

idatazira on April 27, 2009 at 4:06 PM said...

adam yg dah nak besday.
si bulat.
pehni g swimming pool yg dlm kit eh ;p

adamafnan on April 28, 2009 at 8:45 AM said...

yeyyy...mari kite besday ahad ni @ umah nenda
(p/s: makyang sponsor kek heh?)

 

Muhammad Adam Afnan Copyright © 2009 Cookiez is Designed by Ipietoon for Free Blogger Template