Tuesday, May 5, 2009

1 Tahun




Nak tau ape perkara pertama Adam buat lepas umo dia 1 tahun? Gi klinik la..nak kene cucuk MMR (Measles - Mumps - Rubella).

Appoinment kol 9am tp kuar umah kol 8.45am..tak terus g klinik plak tu. Gi komuter Nilai hantar Makyang nak balik. Sepatutnya hantar Ahad..nak hantar ke RAH lagi tu..tp sebab jalan jem teruk giler babas so tak larat la kan..highway mmg jem teruk. Ish..ape nak jd dgn highway kat Msia nie.

9.30 lebe kuang sampai kat klinik. Dapat nombor 2045. Sambil2 tunggu tu Adam main kat luar sebab boring tunggu lame sgt. Kat klinik jumpe kawan mase mama keje..kak Su mama panggil dia. Dengan suami & baby boy baru dia yang dah 1 bulan.

Sedey mama bile berat Adam jadi 8.4kg aje..sebelum ni 9kg..heran betul bile berat Adam turun sbb Adam mkn mmg byk sblm nie. Tinggi pun just 73cm aje..ni mcm tak betul sgt sbb student praktikal tu mcm gebon bile Adam dah nanges2 takmo kene ukur. Dah la ukur lilit dada Adam pun teragak2!

Sampai turn Adam nurse pun bebel2 la sbb berat Adam turun. So nurse soh campo minyak/butter dlm mknn Adam. Tak kire la tumis ker hape..Pastu g bilik lagi satu nak kene cucuk. Adam kene cucuk kat lengan kiri..nanges gak la Adam kene inject..cian Adam. Sket aje cayang..nnt baik la..Alhamdulillah Adam tak demam cucuk kali nie. Tu yang penting.



0 comments:

 

Muhammad Adam Afnan Copyright © 2009 Cookiez is Designed by Ipietoon for Free Blogger Template