Thursday, July 2, 2009

Gebon kah Abah???

Smlm nak kuar abah tercari2 wallet dia. Puas cari merata tempat hatta sampah yg dah dibuang dlm tmpt buang sampah yg kat tmpt parking kete tu pun dia punggah tapi nemang xde. Mama pun ade gak tulun abah cari..penat aje yg dpt..walletnye xjumpe.. Mama tanye abah kalu mama jumpe wallet bape abah nak kasi? Abah ckp RM150..yeeehaaa!!!!

Ralat sgt hati mama..sbb wallet tu hntrn kawin kami dulu.. :( So tadi Adam temankan abah uruskan segala benda yang berkaitan dokumen yg ade dlm wallet tu la kan.

~~~ ic
~~~ atm card cimb (mama punye) & maybank
~~~ kad perakuan nikah
~~~ lesen memandu
~~~ note RM50 (6keping)
~~~ lain2 kad yg x berapa nak penting mcm tesco clubcard.

Mule2 g IPD Sepang. Buat report. Kene bayar RM2. Dah settle yang itu g CIMB plak buat atm kad mama yang baru & kuarkan duit sket nak uruskan yg lelain nnt. Dah la poblem sbb signature mama yg kat buku tu signature lamo..dah xsame plak..puas la pektis kat bank last2 dpt gak. Dpt kuarkan duit & dapat atm kad yg baru. Kene kuar lagi RM12 untuk ganti kad.

Bile wallet ilang ni kite akan rase mcm tersangatlah terdesak. Every single cent sgt lah berharga..wuuuu..G plak JPN. Abah dpt IC sementara yg xdisahkan. Sebab??? Cap jari kanan poblem. Dia citer mase buat IC dolu2 jari knn tu cedera..so thumb print tu xensem la kan..Tadi buat lain la plak thumb print tu..That's y la dpt IC sementara yg xdisahkan. Kuar lagi RM110!!

Dah mcm tu xdpt la nak buat ATM kad maybank. IC sementara tu kene bwk g JPN kat Putrajaya untuk disahkan dulu baru boleh gune untuk urusan yg lain. Aduyai....Sebab dah petang abah ckp esok aje la gi Putrajaya settle IC, lesen & ATM kad.

Sampai umah lepak2 tgk carigold, cari, sns, sumer la. Mkn tgh ari yg dah ptg..blah2..main dgn Adam. Tergerak ati mama nak cari semula wallet abah..Ohhh...magiknye mama jumpe wallet abah kat carseat Adam. Pdhal abah dah cari pun kat carseat tu.. & mama dapat Rm150! Syukur alhamdulillah.. (mcm iklan Hayyo)



*****

Sok nak g JPN kalu dpt refund RM100 tu..byk woooo...

1 comments:

nueeunlimited on July 3, 2009 at 2:04 PM said...

hua3x.... Abah kamu seperti Tok Long kamu. Siap g report pulis la psl wallet ilang. Alih2 blk umah tgk wallet ats lemari solek..
Beliau terlupa nk bwk da pepagi msa nk ke umah tok nek. Kih3x...Perasaannye mcm walletnye cicr..
Tapi, Tok Long da veteran. wajib la kalo terlupa..
Tapi... Abah kamu????
Ekekekeke.....

 

Muhammad Adam Afnan Copyright © 2009 Cookiez is Designed by Ipietoon for Free Blogger Template