Sgt rajin la mama nak buat cekodok utk Adam pagi nie. Mlm tadi tgk ade lg 1 bungkus biskut milna rusk Adam. Meh kite share..
Bahan:
10 ekor ikan bilis dibersihkan, dibuang tulang & ditumbuk lumat
2 sudu besar tepung gandum
Secubit garam (cian garam kene cubit)
Air secukupnye utk membancuh tepung
3 keping biskut milna dicairkan dgn air.
1 sudu kecil soda bikarbonat
Minyak utk menggoreng
Cara:
Senang sgt..gaul tepung+soda bikarbonat+garam pastu masukkan air.
Bile dah sebati masukkan ikan bilis & biskut yg dah dicairkan td.
Pastu goreng & bg la Adam mkn..
Sedap...nyumm nyummm
*****
Sekarang perangai naik keta mlm2 Adam sgt menjadi2. Dia akan tido kejap dlm kol 9 pm-10pm. So bile dia bgn dia akan nanges2 xmo nenen bagai..just carik abah sambil pegang kunci umah. Sampai mama bersiap sumer baru dia diam. Tempat biase pegi mane lagi..stesen ERL tgk train..
Mlm tadi lepas balik dari kuar tgk train Adam main selipar buaya asadi mama. Dia pakai selipar tu sebelah kaki & pektis jln2 dlm umah. Ish ish ish..abah ckp nnt carikan Adam selipar crocs tu eh..nak sgt main ngan selipar tuh.
Bahan:
10 ekor ikan bilis dibersihkan, dibuang tulang & ditumbuk lumat
2 sudu besar tepung gandum
Secubit garam (cian garam kene cubit)
Air secukupnye utk membancuh tepung
3 keping biskut milna dicairkan dgn air.
1 sudu kecil soda bikarbonat
Minyak utk menggoreng
Cara:
Senang sgt..gaul tepung+soda bikarbonat+garam pastu masukkan air.
Bile dah sebati masukkan ikan bilis & biskut yg dah dicairkan td.
Pastu goreng & bg la Adam mkn..
Sedap...nyumm nyummm
*****
Sekarang perangai naik keta mlm2 Adam sgt menjadi2. Dia akan tido kejap dlm kol 9 pm-10pm. So bile dia bgn dia akan nanges2 xmo nenen bagai..just carik abah sambil pegang kunci umah. Sampai mama bersiap sumer baru dia diam. Tempat biase pegi mane lagi..stesen ERL tgk train..
Mlm tadi lepas balik dari kuar tgk train Adam main selipar buaya asadi mama. Dia pakai selipar tu sebelah kaki & pektis jln2 dlm umah. Ish ish ish..abah ckp nnt carikan Adam selipar crocs tu eh..nak sgt main ngan selipar tuh.
0 comments:
Post a Comment