Tuesday, January 6, 2009

Demam la..

Pagi subuh td lebe kuang 5.45pg Adam bangun nak nenen. Mase Adam kat mama, mama rase pale Adam mcm panas. So sambil Adam nenen mama amikkan suhu bdn Adam. 37.6 ko! Agak panas. Ape lagi..abis aje Adam nenen mama terus bagi Adam ubat demam yg klinik bg mase cucuk Adam.

Pastu mama bancuhkan asam jawa..buat pekat2 then lumurkan kat pale (ubun2) Adam utk kuangkan panas. Takut la mama demam panas nie especially utk baby & kanak2.

Pagi ni monitor Adam..Adam still aktif tp lepas 4 jam dari bagi ubat pagi td iaitu kol 10 badan Adam mula panas semula. Cepat2 bg ubat..mmg ubat tu kene bg every 4 hours pun. And now dah pukul 2 suhu Adam mcm pagi td jugak. Dah bg dia ubat. Nnt reda la tp cam bese lepas 4 jam mesti panas semula.

Selain tu mama kene la lap2 bdn Adam bg dia selesa sket selain nak kuangkan panas dia. Rambut Adam pun klako..terpenyek dek asam jawa..hehe

Adam sayang..cepat sembuh yer..

1 comments:

idatazira on January 6, 2009 at 6:35 PM said...

ish.
domam plek.
xpo. standard ah domam.
jgn gebon ye mama adam

 

Muhammad Adam Afnan Copyright © 2009 Cookiez is Designed by Ipietoon for Free Blogger Template